..maakt werk van testen test het zelf >>

Introductie mobile app testing

juni 14 2018

Voor iedereen die gebruik maakt van een smartphone of tablet zijn apps onmisbaar. App technologie is bekend sinds de commerciële lancering van de iPhone in 2007. Met de release van de Apple App Store, werd een nieuw verkoopkanaal voor software applicaties geopend.  Vergelijkbare app stores voor andere besturingssystemen zoals Android Market, Nokia Store, BlackBerry App World, Samsung Apps en Windows Phone Marketplace werden spoedig daarna gelanceerd.

Voor een lange tijd, kwamen apps slechts voor persoonlijk gebruik in aanmerking, maar dit is nu veranderd. Het gebruik van apps voor zakelijke doeleinden groeit aanzienlijk. Bedrijven gebruiken apps voor bank-, verkoop-, marketing- of interne communicatie. Hieraan toegevoegd vergroten B2B- of onderneming-apps, die interacteren met backend tools en mobiele apparaten door middel van web services of cloud platforms, hun aandeel in de markt. In verlengde van deze ontwikkeling  groeit de vraag naar methodisch kwaliteits- en testmanagement.

De bijgevoegde 'white paper' zal de vier belangrijkste aandachtspunten beschrijven waar aandacht aan moet worden besteed bij het mobiele app testen en de basis voorwaarden die hiervoor nodig zijn. Bovendien zal het de integratie van testmethoden in een agile ontwikkelingsmodel beschrijven.

[..lees verder..]

 

Lees meer over hoe we testen