..maakt werk van testen test het zelf >>

Windows 8 en app ontwikkelingen

september 18 2013

Vanaf begin 2013 zijn we ons als testwork.nl (meer) aan het focussen op het testen van mobiele websites en applicaties. De hoofdzaak bij ons wordt nu (nog) gevormd door applicaties voor iOS en Android. Voor het volgen van ontwikkelingen in de mobiele markt werken wij nauw samen met windowsclub.nl. Deze Microsoft watchers houden ons op de hoogte van de laatste Apps, technieken en trends op Microsoft gebied. Zij gaven ons aan, dat steeds meer grote partijen langzaamaan hun Apps ook beschikbaar gaan maken voor Windows Phone en Windows 8.

Zo heeft bijvoorbeeld ING onlangs naast een Windows Phone App ook een Windows 8 en Windows RT App uitgebracht. ING ziet in dat ze hun diensten ook beschikbaar moeten stellen aan de Windows gebruikers. Deze trend is voor testwork.nl aanleiding om ook in de Microsoft markt te stappen door hiervoor een teststraat in te richten. Binnenkort krijgen we onze eerste Windows 8 App aangeboden ter test.

De ontwikkeling respectievelijk het aanbod van Windows 8 apps loopt nog wat achter vergeleken met die in de App Store en de Play Store. De App Store bijvoorbeeld biedt de mogelijkheid om iPhone Apps te installeren op de iPad. Daarnaast hebben de meeste grote(re) aanbieders ook een iPad geoptimaliseerde versie van hun App in de Store staan. Hierdoor heb je als bezitter van een iPad al direct een groot aanbod van Apps tot je beschikking. Als je dat vergelijkt met de Windows Store, dan vallen alle Apps die je op de Windows Phone kunt installeren al af. Deze zijn niet beschikbaar in de Windows Store, die je tot je beschikking hebt op je Windows 8 (RT) tablet of Windows 8 PC. Van veel Windows Phone Apps is ook nog geen tablet variant beschikbaar.

We geloven erin, dat de huidige situatie voor Windows 8 zal verbeteren. Op den duur zullen steeds meer mensen overstappen naar Windows 8. Net zoals bij de overstap naar Windows 7 zal dit even duren. Vaak gaat dit gepaard met de aanschaf van een nieuwe notebook en/of PC waarop Windows 8 reeds is voor geïnstalleerd. Daarmee zal de Store ook steeds populairder worden. Ook zijn er steeds meer fabrikanten die hun aanbod uitbreiden met Windows 8 (RT) tablets. Ook dit zal het gebruik van Windows 8 stimuleren.

 

 

Lees meer over hoe we testen